EEN DAGJE BRUSSEL

Zaterdag 25 maart 2017

Train world - Schaarbeek

Plaats samenkomst: station Brugge om 8u40

Vertrek gepland om: 8u57

Inschrijven via website: klik hier

Of telefonisch bij P. de Soete 050 352057

In eerste instantie bezoeken we samen Train World in Schaarbeek.  Na de middag is er keuze uit een drietal activiteiten vandaar dat alle kosten, ook voor openbaar vervoer en maaltijd, ter plaatse dienen betaald te worden.

Train World

Het station van Schaarbeek ligt centraal op het Belgische spoorwegnet, in het hart van Europa, op het tracé van de eerste spoorlijn in België tussen Brussel en Mechelen. Het is een van de pareltjes van de Belgische spoorwegarchitectuur. Het wordt verbonden met een nieuwe, industriële loods via de spoorwegtuin. Dit nieuwe museumcomplex in zaagtandvorm vormt samen met het oud stationsgebouw een prachtige symbiose van oud en nieuw in het ‘Art Nouveau’ hart van Schaarbeek.

Het Belgisch Stripcentrum

Het Stripmuseum is voor al wie Brussel bezoekt een ‘must’ in het hartje van de stad. Al meer dan 25 jaar richt het museum de spots op de auteurs en de helden van de Negende Kunst. 

Aan de hand van permanente tentoonstellingen – die regelmatig vernieuwd worden – en een afwisselend programma van tijdelijke exposities kan je er als bezoeker kennismaken met de talrijke facetten van het stripverhaal. Kuifje en de Smurfen nemen je mee naar avonturenland, een wereld waar de creativiteit geen grenzen kent. 

Het uitzonderlijke art nouveau-gebouw van Victor Horta geeft een bezoek nog een extra dimensie. Het Stripmuseum is tegelijk een hommage aan de pioniers van het medium als een blik op het hedendaagse stripverhaal.

Belvue-museum

Permanente collectie

Frieten, bier, chocolade… maar België is toch wel meer dan dat, nietwaar? Democratie, welvaart, solidariteit, pluralisme, migratie, talen, Europa: dat zijn de thema’s die het BELvue museum jullie voorstelt om kennis te

maken met het land! Elk thema wordt uitgewerkt aan de hand van hedendaagse getuigenissen en vervolgens toegelicht doorheen de geschiedenis. Een eigentijdse en originele manier om een beter inzicht te verwerven in het België van vandaag.

Dagindeling

8 u 40  Samenkomst aan station Brugge

8 u 57  Vertrek trein naar Schaarbeek

10 u 14  Aankomst in Schaarbeek en begin bezoek Train World.

12 u 30  Middagmaal in Train World

14 u       Met de tram naar het centrum.

14 u 30   Naar keuze bezoek aan:

Stripmuseum

Belvue museum

Parkwandeling

17 u     Afspraak op een terrasje

± 18 u  Trein naar Brugge
            Terug thuis voorzien tussen 19 en 20 u