WIJN MAKEN

Maandag 29 mei 2017

Oedelem  19u

Plaats samenkomst: samenrijden vanop Vinkenplein

Vertrek gepland om: 18.45u

Tickets KWB-leden: € 9

              Niet-leden: € 14

Inschrijven tot: 24 mei 2017

 

Inschrijven via website: klik hier

Of telefonisch bij P. de Soete 050 352057

Wijn maken kan je niet op één avond, maar toch gaan we die uitdaging aan.

Rik, die reeds 35 jaar ervaring heeft in het maken van wijn, nodigt ons op 29 mei, bij hem thuis  uit, om de 5 fases van het wijn maken ( de werkelijke duurtijd is 2 à 3 jaar) op één avond te doorlopen. Hij heeft uiteraard gezorgd voor brouwsels die telkens klaar zijn om aan de volgende bewerking te beginnen, zodat de deelnemers alle bewerkingen eens kunnen doen. De eerste fase is natuurlijk het snijden van het fruit. Het persen, laten gisten, overhevelen en bottelen gaan de laatste fase vooraf, …het proeven.

Wij gaan een eigen brouwsel van ongeveer 50 liter opstarten en vervolgen dan de cyclus van het wijn maken met de brouwsels van Rik. Op de juiste momenten gaan we dan ook ons eigen wijntje  de volgende fase inleiden. De wijn maken we op basis van rabarber. Wie rabarber heeft of er ergens kan krijgen, heeft best een seintje aan P. De Soete, 050352057 die zorgt voor de verwerking.

Omdat we ook gaan proeven en het willen veilig houden op de weg, gaan de sportievelingen met de fiets en voor de anderen regelen wij het vervoer naar Oedelem, waar Rik woont en bottelt. Bij slecht weer regelen we voor iedereen het vervoer tussen het Vinkenplein en Rik’s place.

Op het einde van de avond en de proeverijen krijgt elke deelnemer een fles naar keuze van Huys mee naar huis.