MARGRIET HERMANS: een tocht als vluchteling

Vrijdag 18 november 2016

GC ’t Hofland - Oude Lichterveldsestraat 13 - 8850 Ardooie  20.00u

Plaats samenkomst: samenrijden vanop Vinkenplein

Vertrek gepland om: 18.50u

Tickets KWB-leden: € 6

              Niet-leden: € 10

Inschrijven tot: 26 oktober

Inschrijven via website: klik hier

Of telefonisch bij P. de Soete 050 352057

Zangeres en ex-politica Margriet Hermans houdt 5 voorstellingen voor kwb rond haar ervaringen in het tv-programma ‘Terug Naar Eigen Land’. In dat programma legde Margriet Hermans samen met Zuhal Demir, Bert Gabriëls, Veroniek Dewinter, Jean-Marie Dedecker, Ish Aït Hamou en programmamaker Martin Heylen de weg af die vluchtelingen naar Europa volgen.

De reis langs de vluchtelingenroute van het Midden-Oosten en Noord-Afrika naar Europa ontlokte bij de ex-politica wel eens harde standpunten, maar Margriet is achteraf toch vooral aangedaan. Ook na de reis wilde Margriet zich ook engageren voor de vluchtelingen. Wij gaan naar één van deze boeiende avonden en breng gerust vrienden, sympathisanten of familie mee en laat je meevoeren door de diepgaande ervaringen die Margriet tijdens ‘Een tocht als vluchteling’ zal delen. Iedereen is welkom!

Margriet Hermans: “Na mijn thuiskomst heb ik ’s nacht minstens drie weken wakker geleden. De schrijnende toestanden bleven me maar achtervolgen. Daarbij werd ik zo vaak over het programma aangesproken dat ik besloot er iets mee te doen. Nu heb ik een conference van ongeveer een uur samengesteld. Met trailers fris ik bij het publiek eerst de herinnering op aan ‘Terug Naar Eigen Land’, nadien deel ik mijn persoonlijke ervaringen van tijdens deze tocht. Op het einde ga ik in discussie met de zaal, onder meer op basis van een aantal uitspraken van bekende en minder bekende mensen. Het is niet de bedoeling om een pasklaar antwoord te geven op de problematiek maar we moeten onze geest open houden. Ik wil het debat aanzwengelen en het thema blijvend onder de aandacht brengen.”