DOMOTICA

Vrijdag 25 mei 2018

Plaats: OC Sint-Kristoffel Bossuytlaan 24

Start: om 20u

Het woord domotica is een samentrekking van het latijnse domus (huis) en het laatste gedeelte van de woorden informatica, telematica en robotica.
De definitie volgens Wikipedia: "de integratie van technologie en diensten ten behoeve van een betere kwaliteit van wonen en leven."

In deze samenkomst hebben we het vooral over "slimme" apparaten, of hoe je apparaten of toestellen kan slim maken.  Ook in het aanbod van Ikea
en de meeste doe-het-zelf zaken kan je dergelijke produkten vinden.  We stellen enkele toepassingen voor, leuk en niet moeilijk.

Werkgroep Arduino

De Arduino is een mini-moederbord (vergelijkbaar met de RaspberryPi-pi) speciaal ontworpen om mee te knutselen en te experimenteren. Heel wat componenten en sensoren zijn beschikbaar en je kan er leuke dingen mee te realiseren. We starten met wat uitleg over de Arduino en de mogelijke “uitbreidingen”. Na een overzicht van wat anderen ermee gemaakt hebben, kiezen we zelf een projectje dat we samen uitwerken. Coördinator van deze doegroep is Marcel Ingelbrecht. Wie wenst deel te nemen of meer info wenst kan dit doen door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Bekijk ook eens dit filmpje op YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=eJg3yuAAawA